Referat: Häverödals SK - Rimbo IF

Roslagsderby

Häverödals SK - Rimbo IF 2 5-1 (2-0)

Äntligen var det dax för hemmapremiär, med mycket publik, livesändning och perfekt fotbollsväder, så var vi mycket taggade och redo för att ta våra första 3 poäng.

Vi startar matchen med bra tempo och är kompakta i alla lagdelar där vi inte tillåter Rimbo att spela sig igenom eller hitta luckor och det gör vi med bravur. Efter 5 minuters spel så kommer en lång boll igenom Rimbos försvar där Empa snappar upp bollen snabbt och får snabbt försvarare på sig som hon håller undan och frispelar Elina som kan rulla in 1-0 . Vi slår inte av på takten utan är hungriga efter mera och det betalar sig ganska snabbt för i 26 minuten genom ny framfart av Empa som får fram bollen till Elina. Elina håller bollen och ser att Milla är på väg framåt på höger sida då kommer passningen och bollen sitter i första krysset och 2-0 ledning för oss.
Rimbo var nte ofarliga med sina kontringar men vi har koll på deras framfart och kan avstyra deras försök till målchanser.

I halvtid så sa vi att vi ska fortsätta vara kompakta och spela som första halvlek men som Rimbo försökte ta sig fram i första så lyckas de med det direkt i minut 46 och reducerar till 2-1. Men så taggade som vi är och känner att vi är det starkare laget idag så jobbar vi och sätter press på Rimbo högt på deras planhalva och börjar vinna bollar på mittplan. Med en fint uppspel får Elin tag på en rensning och med sätter med vänster fot 3-1 genom ribbträff i mål. Efter målet så börjar vi ta över matchen ännu mer och i minut 70, efter en misslyckad passning från Rimbos målvakt, får Empa tag i bollen och med ett fint vänster breddsideskott så är 4-1 ett faktum i dagens derby.
Kort efter så jobbar vi fram en hörna och med grymt fina tillslag från Tildes fot så kommer bollen mot första stolpe där en nästan omarkerad Empa kan rulla in sin andra för dagen och 5-1 på tavlan.

Mycket glädje efter slutsignalen på matchen och våra första 3 poängare inkasserde, vi gör precis så som vi har pratat om inför matchen och jobbar hårt över hela plan och ger inte utrymme till Rimbo att få igång anfall utan avstyr det i tidigt skede. Stort eloge till hela lagets vilja , fokus på uppgiften och jobb som de gör för varandra över hela plan.